Tuinen Midden Brabant

De Vaartse HofRond de voormalige boerderij ligt een gevarieerde tuin van ca. 4500 m2. Opvallend zijn de ronde vormen en vloeiende lijnen. Over het gras loop je langs borders die met grote groepen vaste planten zijn aangelegd.

Volg je het pad langs de grote vijver met waterplanten, scholen met visjes en heel veel kikkers dan zie je onder meer drie moerascipressen en heel veel Hosta's.

De kruidentuin met een moerbeiboom als middelpunt is in de vorm van taartpunten aangelegd. Kippen scharrelen lekker rond in de boomgaard met hoogstam fruitbomen en in de bessentuin. In de grote moestuin staan naast de "gewone" soorten ook allerlei oude en soms bijna vergeten groenten. Een beetje verborgen door de kas ligt de ingang naar de "herinneringstuin". Hier staat een bonte mengeling van bloemen en planten die Gerard en Maria Spapens herinneren aan dierbare mensen en plekken. In het voormalige bakhuisje is een klein winkeltje ingericht, want van het vele en onbespoten fruit uit eigen hof en boomgaard wordt heerlijke jam gemaakt. En die is voor de tuinbezoekers ook te koop.

Het is zeker de moeite om eens te komen kijken in deze tuin met zijn eigen sfeer en cottage-achtige trekken en met een aantal bijzondere planten en bomen. En wie weet vang je een glimp op van de kerkuil of de steenuil, die allebei broeden op het terrein

De Vaartse Hof

Gerard en Maria Spapens
Gemeentenweg 55
5106 NK Dongen Vaart

Tel. 0162-323516

Klik hier voor de website    
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Vaartse Hof is open op 10 & 11 juni 2017 tijdens de OpenTuinen Dongen van 11.00 tot 17.00 uur

1 & 2 juli 2017 van 10.00 tot 17.00 uur. 

Buiten de open dagen kunnen groepen op afspraak de tuin bezoeken van 1 juni t/m 15 augustus

 

Collage Vaartse Hof

   

Routebeschrijving

 


Copyright © 2015. Tujinen Midden-Brabant (Alle rechten voorbehouden)