Tuinen Midden Brabant

Ons BuitenLandelijk gelegen, achter een typische Brabantse boerderij ligt een bijzondere tuin. Sinds 1997 hebben Toon en Nellie van den Hout een hectare weiland omgetoverd tot een prachtige informele landschapstuin.

Dichtbij het huis ligt de kruidentuin en daarnaast een meer dan royale kippenren en kas. De rotstuin is vooral in de voorzomer een plaatje. En dan natuurlijk de grote vijver. Als je de tuin inloopt valt die direct in het oog. Omgeven door bos lopen vijver, moeras en gazon mooi in elkaar over.

Het vlonderterras aan de vijver bereik je via een wandeling over het slingerende pad tussen de bomen. En overal in de tuin vind je een mooie mix van natuurlijke planten, bijzondere bomen en ook uitbundige bloemen. De bloeiende borders lokken je verder de tuin in en dan een beetje verscholen  achter het wilgenlaantje ligt als een grote verassing een heidetuin. Compleet met  vennen, berken en dennen waan je je hier bijna in de natuur van de Loonse en Drunense Duinen. Vanuit het prieeltje in de heidetuin geniet je van het mooie uitzicht over de bloeiende heide, de rust en de natuur.

 

Ons Buiten

Toon en Nellie van den Hout
Kraanven 10,

5175 PE Loon op Zand

Tel. 0416-363959  

E-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ons Buiten is open op 29 & 30 april 2017

25 mei 2017 (Hemelvaartsdag)

1 & 2 juli 2017

19 & 20 augustus 2017  

Groepen kunnen op afspraak de tuin bezoeken van mei t/m september

 Ons Buiten Collage

Routebeschrijving

 

 


Copyright © 2015. Tujinen Midden-Brabant (Alle rechten voorbehouden)